Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Slobozia

Parcul de vacanta Hermes

 • Situat pe DN2A, ce leaga Constanta de Bucuresti, la 2 km de Slobozia;
 • Aici functioneaza hotelurile Western si Dallas, restaurantul Cerbul si terasa Vanatorul, dar si o piscina; hotelul Dallas este copia fidela a fermei familiei Ewing, Southfork Ranch, din celebrul serial american;
 • Construit după modelul Fermei Southfork din celebrul serial Dallas, dar şi cu Turnul Eiffel în prim-plan, Hermes a reprezentat ani buni o emblemă a judeţului Ialomiţa. Parcul a fost construit de Ilie Alexandru, cunoscut ca "primul miliardar de carton al României", și este situat la doi kilometri de Slobozia, pe Drumul Naţional 2A, ce leagă Constanţa de Bucureşti. 

  După decăderea primului proprietar, ajuns la pușcărie și decedat în urmă cu patru ani, toate acareturile Parcului Hermes au fost lasate băncilor, iar ulterior vândute către diferiți investitori. Unii au plecat de acolo inclusiv cu tabla de pe cetatea lui Ilie Alexandru - cea mai mare clădire din tot complexul, cu sală de ședințe și bibliotecă.

  "Tabla nu mai era pe acoperiș, ploua ca afară, iar piscina, care era îmbrăcata în marmură, a fost dezbrăcată", povestea în 2008 administratorul de atunci al parcului din Slobozia, citat de evz.ro.

  Replica din Slobozia a Turnului Eiffel măsoară 50 de metri înălțime, iar pe vremuri a găzduit în interior o cafenea. "N-a rezistat prea mult, pentru că acolo e un curent teribil, plus condiții precare. Nu era apă, canalizare", spunea unul dintre foștii administratori ai complexului.

 • Grajdurile de cai si ponei, precum si turnul Eiffel, reprezinta alte puncte de mare interes pentru vizitatori;
 • În cadrul Teatrului de vara sunt prezentate spectacole;
 • cele 34,5 ha de parcuri - toate parcurile din Slobozia îndeplinesc normele europene din punct de vedere al dotărilor şi curăţeniei. Toate sunt prevăzute cu băncuţe, toalete ecologice, coşuri de gunoi, iluminat, alei asfaltate, locuri de joacă pentru copii, iar cele mai mari parcuri sunt dotate şi cu fântâni arteziene.
 • În fiecare an, satul de vacanta organizeaza concursuri chinologice si de echitatie.
 • Rațele, poneii și caii sunt primele viețuitoare atinse dimineața de razele soarelui la Hermes. Aerul curat și peisajele spectaculoase de aici determină însă prea puțini turiști să vină și să experimenteze câteva zile în stilul Dallas. 

Contact: parcul de vacanță Hermes, DN2A București - Constanța, jud. Ialomița

Telefon: 0243 236150 / 0753 314 515

http://www.hermes-slobozia.home.ro

34,5 ha de parcuri

Toate parcurile din Slobozia îndeplinesc normele europene din punct de vedere al dotărilor şi curăţeniei. Toate sunt prevăzute cu băncuţe, toalete ecologice, coşuri de gunoi, iluminat, alei asfaltate, locuri de joacă pentru copii, iar cele mai mari parcuri sunt dotate şi cu fântâni arteziene. Râul Ialomiţa care curge paralel cu şoseaua de centură, pe latura de S-E a municipiului. Ştrandul Intergrup - ştrandul deosebit al oraşului, construit în 2007, aflat pe Bulevardul Chimiei, atractiv atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

 

Galerie foto

Vremea

SLOBOZIA WEATHER

CARTE DE OASPEȚI

Preț carburant - 23.07.2019

B95 4,56 RON
LPG 2,19 RON
M 4,42 RON
M+ 4,93 RON

Rent-a-car

Curs valutar

23.07.2019

 • 1 EUR = 4.7435 RON 0.0849 %
 • 1 USD = 4.1917 RON 0.0575 %
 • 1 GBP = 5.4005 RON 0.0885 %