Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Slobozia

Parcuri in municipiul Slobozia:

 • parcul Muzeul Agriculturii
 • parcul tineretului
 • parcul Ialomita
 • parcul de est
 • parcul Mihai Eminescu
 • parcul Oraselul Copiilor
 • parcul E14
 • parcul CFR

Toate parcurile din municipiul Slobozia au locuri de joaca pentru copii, dar si locuri special amenjate pentru gimnastica-fitnes in aer liber.

 

Parcul Muzeul Agriculturii

Parcul Muzeului Naţional al Agriculturii este o unitate creată de muzeu. Teoretic, parcul aparţine în proporţie de 2/3 Consiliului Local şi 1/3 M.N.A., dar practic, de amenajarea şi întreţinerea parcului se ocupă angajaţii muzeului. în parc sunt amplasate obiecte muzeale care se pretează la o astfel de expunere (colaci de fântână - dataţi 1853 şi 1937, hambar - datat 1869, cuptoare tradiţionale etc.).

Parcul se întinde pe o suprafaţă de 17.000 mp. Concepţia estetică a adoptat stilul arhitectural mixt: stilul clasic şi cel peisagistic, utilizându-se atât forme geometrice, cât şi grupări de arbori şi arbuşti cu dezvoltare liberă. Amenajarea lui a început în anul 2000, atunci când a fost adusă biserica de lemn, continuând şi astăzi prin îmbogăţirea cu diverse specii dendrologice. Aleile dalate din piatră de râu sporesc rusticitatea locului.

Parcul „Tineretului” din Slobozia

Parcul „Tineretului” din Slobozia se află amplasat în zona Catedralei Episcopale, foarte aproape de Drumul Naţional 2A. Este unul dintre cele mai mari parcuri din oraş şi singurul care îşi cinsteşte eroii. 

Toate acestea deoarece aici se află statuia colonelului Popescu, o figură marcantă a Armatei Române pe vremea celor două mari conflagraţii mondiale. 

Parcul a fost conceput înainte de anii 1970, dată la care începe modernizarea urbană şi peisagistică a Sloboziei. I s-a spus Parcul „Tineretului” deoarece era locul preferat de relaxare al adolescenţilor şi tinerilor generaţiei în blugi. 

Astăzi, Parcul „Tineretului” de la Slobozia este unul dintre cele mai ecoparcuri din oraş. Toate acestea, întrucât prin investiţiile edililor Sloboziei, parcul dispune de o reţea de iluminat pe bază de panouri fotovoltaice, precum şi de un sistem de irigaţii pentru flori şi gazon.   

Mai mult, în incinta parcului există o expoziţie de sculptură în aer liber, a mai multor studenţi de la Facultatea de Arte care şi-au etalat talentul la Slobozia.

 

Parcul de vacanta Hermes

 • Situat pe DN2A, ce leaga Constanta de Bucuresti, la 2 km de Slobozia;
 • Aici functioneaza hotelul Western, restaurantul Cerbul si terasa Vanatorul, dar si o piscina; 
 • După decăderea primului proprietar, ajuns la pușcărie și decedat în urmă cu patru ani, toate acareturile Parcului Hermes au fost lasate băncilor, iar ulterior vândute către diferiți investitori. Unii au plecat de acolo inclusiv cu tabla de pe cetatea lui Ilie Alexandru - cea mai mare clădire din tot complexul, cu sală de ședințe și bibliotecă.

  "Tabla nu mai era pe acoperiș, ploua ca afară, iar piscina, care era îmbrăcata în marmură, a fost dezbrăcată", povestea în 2008 administratorul de atunci al parcului din Slobozia, citat de evz.ro.

  Replica din Slobozia a Turnului Eiffel măsoară 50 de metri înălțime, iar pe vremuri a găzduit în interior o cafenea. "N-a rezistat prea mult, pentru că acolo e un curent teribil, plus condiții precare. Nu era apă, canalizare", spunea unul dintre foștii administratori ai complexului.

 • Grajdurile de cai si ponei, precum si turnul Eiffel, reprezinta alte puncte de mare interes pentru vizitatori;
 • cele 34,5 ha de parcuri - toate parcurile din Slobozia îndeplinesc normele europene din punct de vedere al dotărilor şi curăţeniei. Toate sunt prevăzute cu băncuţe, toalete ecologice, coşuri de gunoi, iluminat, alei asfaltate, locuri de joacă pentru copii, iar cele mai mari parcuri sunt dotate şi cu fântâni arteziene.
 • În fiecare an, satul de vacanta organizeaza concursuri chinologice.
 • EXPO TUNING FEST
 • Rațele, poneii și caii sunt primele viețuitoare atinse dimineața de razele soarelui la Hermes. Aerul curat și peisajele spectaculoase de aici determină însă prea puțini turiști să vină și să experimenteze câteva zile în stilul Dallas. 

Contact: parcul de vacanță Hermes, DN2A București - Constanța, jud. Ialomița

Telefon: 0243 236150 / 0753 314 515

http://www.hermes-slobozia.home.ro

34,5 ha de parcuri

Toate parcurile din Slobozia îndeplinesc normele europene din punct de vedere al dotărilor şi curăţeniei. Toate sunt prevăzute cu băncuţe, toalete ecologice, coşuri de gunoi, iluminat, alei asfaltate, locuri de joacă pentru copii, iar cele mai mari parcuri sunt dotate şi cu fântâni arteziene. Râul Ialomiţa care curge paralel cu şoseaua de centură, pe latura de S-E a municipiului. Ştrandul Intergrup - ştrandul deosebit al oraşului, construit în 2007, aflat pe Bulevardul Chimiei, atractiv atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

 

Galerie foto

Vremea

SLOBOZIA WEATHER

CARTE DE OASPEȚI

Preț carburant - 22.10.2021

B95 4,56 RON
LPG 2,19 RON
M 4,42 RON
M+ 4,93 RON

Rent-a-car

Curs valutar

22.10.2021

 • 1 EUR = 4.7435 RON 0.0849 %
 • 1 USD = 4.1917 RON 0.0575 %
 • 1 GBP = 5.4005 RON 0.0885 %