Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Slobozia

Evenimente

Zilele Recoltei 5-6 octombrie 2019

Cel mai mare târg de toamnă se deschide în Slobozia, la sfârșitul acestei săptămâni. Aromele fructelor și legumelor de sezon se vor regăsi cu voia bună la tradiționala sărbătoare a recoltei.
În perioada 5-6 octombrie, cei mai gospodari producători locali își vor expune pe tarabele din Piața Agroalimentară roadele muncii, la “Zilele Recoltei”. Pe lângă tradiționalul concurs de standuri ale producătorilor de legume și fructe, vizitatorii vor putea degusta din mustul proaspăt stors și din preparatele la grătar.
Producătorii participanți vor primi atât aprecierea vizitatorilor, cât și diplome din partea administrației locale pentru fiecare din următoarele categorii:
– Cea mai aranjată tarabă
– Cea mai aromată miere
– Cea mai aspectuoasă murătură
– Cea mai diversificată conservă
– Cel mai gustos must
– Cel mai ingenios producător agricol
– Cea mai diversificată ofertă de struguri
–Cea mai parfumată tarabă
Gala de decernare a diplomelor va fi încununată cu acordarea celei mai înalte distincții - ,,Cupa Gospodarului 2019”!
Programul artistic va fi asigurat de artiști locali, dar și de Ansamblurile Folclorice “Doina Bărăganului” și “Cununa Bărăganului” din Săveni.
Invitatele speciale ale evenimentului sunt solistele Cristina Turcu Preda și Florica Jinga."
 
Ziua 1-"Aromele toamnei s-au îmbinat perfect cu voia bună la "Zilele Recoltei", manifestare devenită tradiţională pentru municipiul Slobozia.

În Piaţa Agroalimentară, producătorii agricoli au expus pe tarabe belşugul pământului muncit spre îndestularea cămărilor de iarnă, iar scena a găzduit momente artistice de excepţie din folclorul românesc, dăruite cu dragoste şi profesionalism de către Cristina Turcu Preda, Ansamblul Folcloric "Doina Bărăganului", Nicoleta Rădinciuc, Gheorghe Stemate, Iuliana Gheorghiţă, Nicole Dumitraşcu, Maria Preda, Antonia Petrache, Cuzminschi Erica, Sebastian Tăbleţ, Alina Nădrag şi Cristi Manole.
Primele cumpărături au fost făcute chiar de către edilul oraşului, primarul Adrian Mocioniu, care va oficia, duminică, festivitatea de premiere a gospodarilor anului 2019.
A doua zi de sărbătoarea va fi încheiată de recitalul solistei de muzică populară, Florica Jinga.
Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Slobozia, prin S.C.Servicii Publice Slobozia S.R.L. şi Direcţia Educaţie, Cultură şi Tineret Slobozia.
 
 
Ziua 2-"Lucreţia BEGAN a fost desemnată "Gospodarul anului 2019"!

Festivitatea de premiere a producătorilor agricoli din acest an a adus pe scena din Piaţa Agroalimentară cei mai harnici ialomiţeni, care muncesc pământul din zori şi până la apusul soarelui. Efortul le-a fost răsplătit cu rod bogat, dar şi cu recunoaşterea administraţiei locale care le-a oferit premii. Festivitatea a fost oficiată de primarul Adrian Mocioniu care a acordat diplome premianţilor şi cupa pentru gospodarului anului 2019.
Clasamentul se prezintă astfel:
- Cea mai aspectuoasă murătură- Ionel MOCANU
- Cea mai diversificată ofertă de struguri- Ionică ONCIOIU
- Cel mai gustos must- Marian COSTEA
- Cea mai aromată miere- "Casa mierii" Ialomiţa- Cooperativa Agricolă
- Cea mai parfumată tarabă- Elena SIMION
- Cel mai ingenios producător agricol- Dana Cornelia PETRE
- Cele mai gustoase dulciuri- M&G Bunătăţi de odinioară SRL
- Cea mai aranjată tarabă- Adrian Ochiverzi
- Cele mai frumoase flori- Ana Simona START SRL
- Cea mai diversificată conservă- Tudoriţa Cuzumă
Pentru oamenii harnici din spatele tarabelor şi pentru publicul cald din faţa scenei, au susţinut un program artistic Ansamblul Folcloric "Cununa Bărăganului" din Săveni şi solistele Andrada Ghiduruş, Iulia Nacu, Carmen Sophia Boitan, Cosmina Ion, Denisa Simargu, Raluca Răileanu, Bianca Bălaşa şi Melisa Firat, spectacol încheiat cu recitalul interpretei de muzică populară Florica Jinga, care a adus din Prahova în inima Bărăganului cele mai frumoase cântece munteneşti."
 

Vremea

SLOBOZIA WEATHER

CARTE DE OASPEȚI

Preț carburant - 25.05.2020

B95 4,56 RON
LPG 2,19 RON
M 4,42 RON
M+ 4,93 RON

Rent-a-car

Curs valutar

25.05.2020

  • 1 EUR = 4.7435 RON 0.0849 %
  • 1 USD = 4.1917 RON 0.0575 %
  • 1 GBP = 5.4005 RON 0.0885 %