Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Slobozia

Evenimente

”ISTORIA RETRĂITĂ. VETERANII IALOMIȚENI LA CENTENAR”-Lansare

Consiliul Județean Ialomița și Centrul Cultural UNESCO ”Ionel Perlea” Ialomița au oferit, în ziua de 10.01.2019, publicului numeros și generos prezent la Sala Arcadia din Slobozia, un moment remarcabil de cultură: Expoziția de fotografie și lansarea oficială a lucrării ”ISTORIA RETRĂITĂ. VETERANII IALOMIȚENI LA CENTENAR”, înscrise în programul dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. 
La vernisarea expoziției și lansarea foto-albumului dedicat celor 78 de veterani în viață din județul Ialomița, președintele Consiliului Județean Ialomița, domnul VICTOR MORARU i-a felicitat pe cei doi autori - Clementina Tudor și Florin Floreanu, pentru inițiativă și modul deosebit de punere ”în operă”, semn de recunoștință și omagiu pentru cei care, trecând prin dramatica experiență a războiului, au pus, mai presus de orice, iubirea de țară! 
Consiliul Județean Ialomița a sprijinit necondiționat acest proiect și l-a înnobilat cu vizitarea majorității veteranilor la domiciliul acestora, pentru a le înmâna o distincție de onoare, un sprijin financiar de 1.000 lei și foto-albumul în care s-au regăsit cu emoție! 
Întâlnirile cu veteranii, aflați la vârste venerabile, au întărit sentimentul că ei rămân cu demnitate în prima linie de front a vieții, modele umane și pilde istorice vii pentru generațiile de azi și cele viitoare!
În cadrul programului expoziției, au mai rostit alocuțiuni, cei doi autori, Clementina Tudor și Florin Floreanu, precum și Răzvan Ciucă, ex-director al Muzeului Național al Agriculturii din Slobozia.
Pentru tot ceea ce ați făcut, cu dragoste de neam și de țară, primiți onorul și respectul nostru, distinși veterani!

Vremea

Marti 13 Noiembrie

max 11°
min

SLOBOZIA

CARTE DE OASPEȚI

Preț carburant - 24.06.2019

B95 4,56 RON
LPG 2,19 RON
M 4,42 RON
M+ 4,93 RON

Rent-a-car

Curs valutar

24.06.2019

  • 1 EUR = 4.7435 RON 0.0849 %
  • 1 USD = 4.1917 RON 0.0575 %
  • 1 GBP = 5.4005 RON 0.0885 %